• 23 novembre 2020

  Ambasador Francuske za Nova.rs: Evropa više neće biti ista

  Pandemija je promenila način života, ne samo evropskih naroda, već ljudi u čitavom svetu. Osim koronavirusa, Francuska je pogođena i užasnim terorističkim napadima, ali zajedničkim snagama izborićemo se da vratimo svoje živote u normalu i "umetnost življenja na francuski način", iako stvari više nikada neće biti potpuno iste, u razgovoru za Nova.rs priča Žan-Luj Falkoni, ambasador Francuske u (...)

 • 16 novembre 2020

  Intervju sa predsednikom Emanuelom Makronom za ’’Le Grand Continent’’ - 16. novembra (...)

  Evropski suverenitet; novi modeli upravljanja pred globalnim izazovima - geopolitička doktrina predsednika Republike i viđenje svetskih pitanja kao i smernice za njihovu evoluciju u post-COVID svetu.

 • 16 novembre 2020

  Covid-19: najnovije informacije i najčešće postavljena pitanja

  Pažnja: 1/ Srbija: 13.nov - primena kazni u slučaju nepoštovanja zdravstvenih mera, a od 24/11 - oštrije mere 2/ Francuska: 30.okt - mera zatvaranja i dalje na snazi na celoj teritoriji Francuske. 3/ uslovi ulaska u Francusku propisani 1.avg. i dalje na snazi

 • 12 novembre 2020

  Samit u Sofiji posvećen Zapadnom Balkanu

  Predsednik Republike Francuske učestvovao je putem video izjave na samitu u Sofiji koji je u okviru Berlinskog procesa bio posvećen zapadnom Balkanu. Proćitajte transkript celog govora u prevodu na engleski.

 • 12 novembre 2020

  Svečаnо оbeležavanje 11. novembra 2020.

  U sredu 11. novembra 2020, Ambasada Francuske je organizovala ceremoniju pobede, mira, i odavanja počasti svim poginulima za Francusku.

  Aktuelno

  Gde se nalazimo?

  agrandir carte

  Poruka ambasadora Francuske, Žan-Luja Falkonija

  JPEG

  Good France/Ukusi Francuske 2019 u Srbiji