45 francuskih studenata u studijskoj poseti Beogradu [fr]

U ponedeljak 14. januara 2019. ambasador Francuske, Frederik Mondoloni, dočekao je u Francuskom institutu u Srbiji četrdeset pet studenata mastera „ Međunarodni i spoljni poslovi“ Univerziteta Pariz 1 Sorbona i njihove profesore i tim povodom održao predavanje o izazovima francusko-srpskih diplomatskih odnosa. Nakon toga, gostima se obratila gđa Ksenija Milenković, pomoćnica ministra, zadužena za evropske integracije, koja je govorila je o procesu integracije Srbije u Evropsku uniju.

Studijska poseta koju vodi Lorens Badel, profesorka i ujedno i direktorka mastera, odvija se tokom cele ove nedelje, počevši od 14. januara. U planu su poseta Narodnoj skupštini Republike Srbije i razgovori sa predstavnicima srpskog civilnog društva, a teme su povezane sa rodnom ravnopravnošću i ekologijom. Studenti ćeisto tako moći da prisustvuju konferencijama o politici saradnje i ekonomske razmene između Srbije i Francuske kao i predavanju koje će održati profesor Sretenović o istoriji Srbije.

Ova studijska poseta, deo je nastavnog plana ovog mastera i namenjena je studentima prve godine mastera. Po povratku u Francusku, studenti će na usmenom ispitu pokazati svoje znanje stečeno tokom ove posete.

publie le 16/01/2019

hautdepage