AFD [fr]

Francuska Agencija za Razvoj nedavno je proširila svoj mandat na Zapadni Balkan, i otvorila Regionalnu kancelariju sa nadležnošću za ceo Zapadni Balkan krajem 2019. godine.

PNG Autorska prava : AFD

  • Grupa Francuska Agencija za Razvoj (AFD) je javna ustanova koja sprovodi politiku Francuske u oblasti razvoja i međunarodne solidarnosti. Klima, biodiverzitet, mir, obrazovanje, urbanizam, zdravlje, upravljanje : njeni timovi su angažovani u više od 4000 projekata i 115 zemalja, preko mreže od 85 agencija. Njeno delovanje doprinosi angažovanju Francuske i Francuza u realizovanju Ciljeva održivog razvoja.
  • AFD deluje u mnogim sektorima i nudi široku paletu finansijskih i nefinansijskih usluga, sa investicijama koje su dostigle 14 milijardi evra u 2019. godini. Pomirenje dve neophodnosti, klime i razvoja, kao i borba protiv nejednakosti su u vrhu njenih prioriteta.
  • Grupacija AFD podržava države, javna preduzeća, lokalne samouprave i nevladine organizacije, kao i finansijske institucije i privatne kompanije preko svoje filijale PROPARCO.
  • Zahvaljujući svojoj mreži istraživača i eksperata, AFD učestvuje u dijalogu o javnoj politici, deli svoja znanja i širi svest o ulozima razvoja i međunarodne solidarnosti.
    Za više informacija : https://www.afd.fr/en.
Regionalna kancelarija za Zapadni Balkan
Zmaj Jovina 11
11000 Beograd, Srbija
AFDBALKANS@afd.fr
(+381 11) 78 58 830

publie le 11/06/2020

hautdepage