Ambasador Francuske, gđa Kristin Moro, na Beogradskom sajmu knjiga

I ove godine je Francuski institut u Srbiji prisutan na Sajmu knjiga uz ostale strane kulturne centre, članove EUNIC-a i predstavlja čitavu lepezu svojih aktivnosti.
Na štandu Francuskog instituta, francuska knjižara predstavlja, u saradnji sa knjižarom DELFI i Međunarodnom kancelarijom za francusko izdavaštvo (BIEF), široki izbor knjiga na prodaju: romane, eseje, metode učenja francuskog jezika, stripove... Poseban naglasak je na izdanjima posvećenim obeležavanju Prvog svetskog rata a među njima je i strip album „Linije fronta“ ostvaren u saradnji Francuskog instituta i izdavača SystemComics iz Srbije.

PNG Timovi Francuskog instituta u Srbiji prisutni su na sajmu kako bi pružili posetiocima sva obaveštenja o kursevima, studiranju u Francuskoj i mogućnostima stipendiranja, kulturnim i naučnim dešavanjima, programima za podršku knjige i, naravno, ponudama medijateke - novoj on-line medijateci – Culturethèque, Bibliothèque de l’Apprenant, biblioteci razvrstanoj po nivou znanja francuskog, kao i o aktivnostima za decu koja tek otkrivaju francuski jezik.

JPEG

JPEG

JPEG

Objavljeno 29/10/2014

gore