Biznis konferencija "INNOVATING MOBILITY" održana je u ambasadi [fr]

Dana 25. novembra, francusko-srpska privredna i industrijska komora, u saradnji s našom ambasadom, organizovala je konferenciju pod nazivom „Inovativna mobilnost“, pod pokroviteljstvom kompanije Airbus.

Konferencija, koju je Privredna i industrijska komora Francuske i Srbije organizovala u saradnji s francuskom ambasadom, imala je za cilj da predstavi francusku ekspertizu u sektoru mobilnosti kroz vrhunske projekte francuskih kompanija. Konferenciji su prisustvovali predstavnici kompanija članica CCIFS-a, lokalnih institucija, međunarodnih organizacija i predstavnika gradova i opština Republike Srbije, kao i mnogi javni i privatni partneri.

Na otvaranju konferencije, ambasador Francuske u Srbiji, Žan Luj Falkoni, pozdravio je učesnike i istakao rastuće ekonomsko prisustvo Francuske u Srbiji, posebno u sektoru saobraćajne infrastrukture.Predsednik Francusko-srpske privredne komore, gospodin Dragoljub Damljanović istakao je da je organizacija ove konferencije još jedan u nizu primera da francuska preduzeća imaju istinsku strategiju održivog razvoja u Srbiji. Ona donose svoja umeća i znanja, učestvuju u strukturiranju privrede i sektora i doprinose lokalnim zajednicama kao i boljem plasiranju srpske ekonomije na svetskom planu.

Francuske kompanije Airbus, Renault, Schneider Electric, Thales, Artelia i Streit Group učestvovale su u dva panela: Gradovi budućnosti i Električna vozila i Energija tranzicije. Gospođa Brižit Delvo, druga potpredsednica gradske zajednice La Rošel, zadužena za transport i mobilnost, predstavila je javne politike La Rošela, uzorima u pogledu mobilnosti i inkluzivnog koncepta javnog prevoza.

publie le 01/06/2020

hautdepage