COP 21: 2. decembar, dan treći [fr]

"Moramo da ubrzamo proces jer imamo puno posla": rekao je Loran Fabius, predsedavajući COP 21, podsećajući da će nacrt sporazuma biti dostavljen u subotu, uoči početka druge sedmice konferencije, naglasivši da za sada tekst ima 55 strana, sa više opcija na svakom od poglavlja.

JPEG

Što se tiče prezentacije inicijativa, treći dan konferencije bio je posvećen prilagođavanju na klimatske promene. Pod okriljem grupe « 100 Resilient Cities », 21 grad u svetu, uključujući Pariz, Atinu, Rio de Žaneiro, Meksiko Siti, Roterdam, se obavezao da troši 10% svog budžeta na prilagođavanje na klimatske promene.
http://www.100resilientcities.org/b...

Grad Pariz je najavio da će dati 1 milion € za "Zeleni fond".
Nevladina organizacija « 350.org » podstiče institucije da zaustavi ulaganje u fosilna goriva. Do sada je preko 500 institucija pristupilo ovom pokretu, uključujući i gradove Oslo i Melburn, kao i London School of Economics, banke i finansijske institucije kao što su Caisse des Dépôts, Bank of America, Merrill Lynch, BNP Paribas, Norveški penzioni fond, osiguravajuća društva kao što su Allianz i Aka ..

Objavljeno 03/12/2015

gore