Covid-19: najnovije informacije i najčešće postavljana pitanja [fr]

PAŽNJA : Srbija je ukinula 2. maja obavezu da se ima potvrda o vakcinaciji ili negativan PCR test za ulazak na teritoriju Republike Srbije. Srbija je svrstana u zelenu zonu od 31. marta 2022. Od 1. avgusta 2022. nema restrikcija za ulazak u Francusku vezanih za Covid 19.

Najnovije informacije

Mere koje su usvojile lokalne vlasti evoluiraju i najčešće odmah stupaju na snagu.

Srbija

(ažurirano 3. maja 2022.)

Za sve najnovije informacije o epidemiološkoj situaciji, molimo vas da posetite zvaničnu internet stranicu: https://covid19.rs/.

1. Uslovi za ulazak na teritoriju Srbije:

Granice Republike Srbije su otvorene bez obaveze da se na ulazu u zemlju pokažu potvrda o vakcinaciji ili negativan PCR test.

U cilju obuzdavanja epidemije Covid-19, nošenje maski je obavezno u zdravstvenim ustanovama (bolnice, lekarske ordinacije, laboratorije) i preporučuje se u zatvorenom prostoru.

Gde uraditi PCR ili antigenski test u Srbiji?

[ažurirano 11. juna 2021]

Ukoliko želite da uradite PCR test, a da ne idete u zdravstvene ustanove, testiranje možete da uradite u jednoj od 26 akreditovanih laboratorija u 23 grada i opštine u Srbiji. Prethodno treba onlajn da zakažete testiranje na adresi: [https://ezakazivanjepcr.euprava.gov.rs/]. Izuzetno, na nekim punktovima testiranje ćete moći da obavite i bez zakazivanja, ali ćete morati da čekate.

Cena PCR testa je 6 000 RSD (50 evra).

Antigenski test može da se uradi u svakoj većoj laboratoriji u svim većim mestima.

Spisak referentnih laboratorija

Od 11. juna 2021, testiranje možete obaviti direktno na aerodromu Beograd Nikola Tesla. Više informacija ćete naći na sajtu aerodroma ovde :

Francuzi koji imaju boravak u Srbiji - vakcinacija

Sve informacije možete dobiti ovde

Francuski državljani koji su vakcinisani u Srbiji mogu da podignu srpski zeleni sertifikat na dva načina, onlajn preko euprave i lično na šalterima dvesta pošta u celoj zemlji.

Francuska

(ažurirano 2. avgusta 2022.)

1 / Uslovi za ulazak u Francusku iz Srbije:

Ulazak na teritoriju Francuske ne podleže nikakvim ograničenjima vezanim za COVID 19.

Od 1. avgusta 2022. ukinute su sve mere granične zdravstvene kontrole za sva putovanja između stranih zemalja i Francuske.

Dakle, za ulazak u Francusku nisu potrebne zdravstvene propusnice, potvrde o vakcinaciji ili preležanoj bolesti, ubedljiv razlog i izjava pod zakletvom da niste bolesni od COVID-a 19, bez obzira na zemlju iz koje dolazite.

Takođe više nije potrebno da predočite izlaznu potvrdu za putovanje u drugu zemlju.

Ako putujete u neku drugu zemlju nakon Francuske, molimo vas da proverite uslove za ulazak u tu zemlju.

Za više informacija

  • Stranica « saveti putnicima » Ke d Orseja se redovno ažurira. Stranica o Srbiji Vam je na raspolaganju ovde.
  • Sve informacije vezane za koronavirus, za situaciju u Francuskoj i za mere koje je preduzela Vlada potražite na zvaničnom sajtu

Ne zaboravite :

PNG

publie le 29/08/2022

hautdepage