Digitalni novembar 2020. Pogledajte program Francuskog instituta [fr]

Veliki festival digitalnih kultura, koji se odvija u 75 zemalja širom sveta, Digitalni novembar ističe rad francuskih talenata koji stvaraju u digitalnoj sferi i promoviše međunarodnu saradnju sa stručnjacima iz celog sveta.

PNG

Kroz bogat program, Digitalni novembar Francuskog instituta u Srbiji ove godine istražuje nove oblike stvaranja, od virtuelne i proširene stvarnosti do video igara, uključujući književnost i strip. Festival je takođe prilika da se usmeri pažnja na digitalne mogućnosti u okviru oblasti koje su u središtu delokruga Francuskog instituta Srbije: klimatske promene, baština, rodna ravnopravnost.

Program se nalazi na sajtu Francuskog instituta

Mada nas je u poslednje vreme preplavila digitalizacija, ne može se zanemariti činjenica da ona donosi nove mogućnosti i otvara nove perspektive. Ovo četvrto priređivanje Digitalnog novembra omogućiće širokoj publici da otkrije umetnike i njihova dela, da uči na drugačiji način i da se suoči sa pitanjima budućnosti planete. Radionice, debate, izložbe, video igre, imerzivna virtuelna stvarnost… toliko događaja u Beogradu, Nišu i Novom Sadu, za mlade, stručnjake, studente…u okviru Digitalnog novembra.

publie le 10/11/2020

hautdepage