Dodela ordena Legije časti u rangu viteza Olji BEĆKOVIĆ, novinarki

Ambasadorka Francuske, Kristin MORO, uručila je u četvrtak 30. aprila u francuskoj rezidenciji orden Legije časti u rangu viteza istaknutoj novinarki Olji BEĆKOVIĆ.

U svom govoru, ambasadorka je podvukla njen primeran novinarski put kojeg odlikuju vrhunska profesionalnost i izuzetni integritet i nezavisnost.

Olja BEĆKOVIĆ je započela novinarsku karijeru devedesetih, da bi vrlo brzo stekla izuzetnu popularnost zahvaljujući svojoj autorskoj televizijskoj emisiji, za koju njeno ime ostaje trajno vezano, « Utisak Nedelje », koja se od početka nametnula kao vrstan prostor za slobodno izražavanje i debatu. U njoj javne ličnosti različitih uverenja i senzibiliteta slobodno razgovaraju na različite teme, kojih se često drugi mediji i ne dotiču, i to tokom 23 godine - koliko traje ova kultna emisija medijskog prostora Srbije - od 1991. do 2014, najpre na Studiju B, a zatim, od 2002, na TV B92.

Gospođa ambasador je potsetila okupljene da Francuska brani vrednosti slobode izražavanja i slobode štampe, kako u Francuskoj, tako i svuda u svetu. Osim što se ovim odlikovanjem odaje priznanje ličnim kvalitetima odlikovane novinarke, Francuska je ovom prilikom htela da oda priznanje svim srpskim novinarima koji se bore za slobodu i nezavisnost medija.

JPEG

JPEG

JPEG

JPEG

JPEG

JPEG

U prilogu je govor ambasadorke Moro :

PDF - 309.6 ko
(PDF - 309.6 ko)

publie le 12/09/2017

hautdepage