ENA i Nacionalna akademija za javnu upravu otpočinju međusobnu saradnju [fr]

Delegacija Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave (MDULS) i Nacionalne akademije za javnu upravu (NAJU), pod rukovodstvom Jasmine Benmansur, pomoćnika ministra za stručne obuke, i Dražena Maravića, direktora, od 18. do 20. juna 2018. godine boravila je u Francuskoj, na poziv ove ambasade.

Prvi sporazum o saradnji potpisan je tom prilikom u Strazburu, između direktora Nacionalne škole za administraciju Republike Francuske (ENA) i Nacionalne akademije za javnu upravu Republike Srbije (NAJU).

Značajni razgovori vođeni su i u Parizu, sa Generalnom direkcijom za administraciju i državnu upravu Republike Francuske (DGAFP), Generalnim sekretarijatom Vlade (Odsek za rukovodeće kadrove), Nacionalnim centrom za teritorijalnu javnu upravu (CNFPT) i Fakultetom političkih nauka (Škola za javne poslove).

Tokom ovog službenog puta, delegaciju iz Srbije pratila je Klodin Žistafre, francuska ekspertkinja odeljenja za saradnju, koja je u Beogradu raspoređena pri Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave (MDULS). U narednih nekoliko meseci biće formulisani novi predlozi u cilju strukturisanja saradnje između Francuske i Srbije u oblasti reformisanja državne uprave.

Objavljeno 27/06/2018

gore