Francuska i Srbija sarađuju u oblasti infrastrukture u Srbiji [fr]

Potpredsednica Vlade i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, gđa Zorana Mihajlović je primila 5. marta 2018. ambasadora Francuske u Srbiji, g. Frederika Mondolonija. Razgovarali su o saradnji u oblasti infrastrukture i regionalne interkonekcije kao i o evropskim integracijama Srbije.

Gđa Mihajlović i g. Mondoloni su razgovarali o istorijskim vezama između Francuske i Srbije koje se i danas ogledaju i kroz velike projekte kao što je investicija preduzeća Vensi u aerodrom « Nikola Tesla » ili preduzeća « Suez » u sanaciju deponije u Vinči. Gđa Mihajlović je takođe predstavila ambasadoru prioritete Srbije u oblasti putne, rečne i železničke infrastrukture, a posebno u perspektivi evropskih integracija.

JPEG

Ambasador Mondoloni je podsetio na podršku Francuske evropskim integracijama Srbije i naznačio mogućnosti koje postoje za produbljivanje saradnje između dve zemlje. Posebno je podvukao zainteresovanost francuskih preduzeća da se uključe u razvoj infrastrukture u Srbiji. Tim povodom, Ambasada priprema regionalni poslovni forum sa francuskim preduzećima koji će se održati u maju ove godine u Beogradu.

JPEG

Gđa Mihajlović i g. Mondoloni se izrazili nadu da će predsednik Francuske Emanuel Makron posetiti Srbiju tokom 2018. godine i istakli dobre odnose koje su dvojica predsednika uspostavili.

Objavljeno 06/03/2018

gore