Francuska inovacija na FON-u u Beogradu [fr]

U okviru "Dana Francuske" koji je organizovao Fakultet organizacionih nauka 8. decembra 2016. godine, Ambasadorka Francuske u Srbiji, gospođa Kristin Moro, srela se sa studentima Univerziteta u Beogradu.

JPEG

U prisustvu prorektorke za međunarodnu saradnju Univerziteta u Beogradu, gospođe Ivanke Popović i dekana Fakulteta organizacionih nauka, gospodina Milije Suknovića, ambasadorka je objasnila kako Francuska podržava naučna instraživanja, posebno primenjena istraživanja i daje prednost stvaranju inovativnih preduzeća, naročito kroz povezivanje univerzitetskog i poslovnog sveta.

JPEG

Tim povodom, studenti su mogli da se upoznaju sa politikom sektora za razvoj konkurentnosti u Francuskoj, kao i sa inicijativom PEPITES (studentskim centrima za inovaciju, transfer i preduzetništvo) strukturama koje omogućavaju da se približe akademski svet, naučno istraživanje i preduzeća. Upoznali su se i sa brendom French Tech koji podstiče nastanak i razvoj startupova u Francuskoj.

JPEG

Studenti su mogli da razgovaraju i sa predstavnicima francuskih preduzeća koja imaju svoje kancelarije u Srbiji poput: Schneider Electric, Atos, Société générale. Kroz tu razmenu studenti su shvatili važnost svih aktera u procesu inovacije, od državnih organa do potrošača, preko lokalnih vlasti i istraživača.

Sve predstavljene inicijative bi trebalo da nadahnu buduće službenike preduzeća i buduće inženjere da se orijentišu i na istraživanje i razvoj.

publie le 04/06/2018

hautdepage