Francuska na Sajmu stipendija na Univerzitetu u Beogradu

Univerzitet u Beogradu organizovao je u četvrtak, 8. oktobra Sajam stipendija za studente koji žele da nastave studije u inostranstvu i steknu dragoceno iskustvo u svom obrazovanju.
Više od 25 institucija iz nekoliko zemalja, kao što su Kanada, Nemačka, Austrija, Meksiko, Turska, Češka, Rumunija, učestvovalo je u ovom događaju predstavivši svoje programe mobilnosti studenata.

JPEG

JPEG

Francuska je takođe bio prisutna, kako bi da promovisala svoje visokoškolsko obrazovanje najvišeg nivoa, kao i različite programe podrške za studente. Tokom posete Sajmu stipendija, zajedno sa gospođom Nadom Kovačević, prorektkom Univerziteta u Beogradu, ambasadorka Francuske razgovarala je studentima na štandu Francuskog instituta u Srbiji na kome su se mnogobrojni studenti raspitivali o procedurama, kursevima i finansiranju svojih eventialnih studija u Francuskoj. Ambasador je takođe razgovarala sa predstavnicima "L’Oreal Balkan", firme koji nudi posebne stipendije za studije u Francuskoj.

U Francuskoj su 2014/2015 studirala 664 studenta. Mobilnost srpskih studenata i njihovo studiranje u Francuskoj za Francusku predstavljaju prioritet tako da godišnje ambasada Francuske i Francuski institut Srbije finansijski podrže stipendijom francuske vlade blizu 50 učenika.

JPEG

JPEG

publie le 09/04/2018

hautdepage