Francuska, veran partner Festivala nauke u Beogradu [fr]

Povodom deset godina Festivala nauke u Beogradu, Ambasadorka Francuske, gospođa Kristin Moro, posetila je Festival, srela se sa rukovodećim timom Festivala kao i raznim partnerima koji sprovode aktivnosti koje je, tom prilikom, predložio Francuski institut u Srbiji.

JPEG

Ambasada Francuske i Francuski institut u Srbiji, najverniji partneri ove manisfestacije, iskoristili su ovaj događaj da bi na zabavan način približili nauku deci i odraslima.

Prilikom svoje posete, Ambasadorka je prisustvovala predstavi « Fly or Crash » francuskog udruženja Les Atomes Crochus tokom koje je Fabjen Dekam, naučni medijator koji učestvuje na Festivalu nauke u Beogradu od 2011. godine, na nov način predstavio velika načela fizike kroz spektakularne oglede da bi ispitao vazduh, energiju i avione i otkrio šta može da leti… ili ne!

Ambasadorka je potom razgovarala sa profesorom Stevanom Jokićem, osnivačem programa « Ruka » u testu u Srbiji, kao i sa studentima koji su vodili naučne radionice Francuskog instituta, o vezi između zdravlja i klimatskih promena.

JPEG

Tokom četiri dana, ova naučna manifestacija pružila je sjajnu priliku posetiocima, kojih je bilo preko 34 000, pretežno deci i omladini, da istraže nauku, da se njom bave i da osmisle svet budućnosti uz zabavu.

publie le 04/06/2018

hautdepage