Francuski državni praznik 14. juli, svečano proslavljen u ambasadi [fr]

I ovog 14. jula, povodom državnog praznika, Ambasador Francuske je sa suprugom ugostio u rezidenciji mnogobrojne zvanice.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, predsednica Vlade Ana Brnabić, više ministara, brojni predstavnici srpskih institucija, lokalnih samouprava, civilnog društva, predstavnici verskih i manjinskih zajednica, kulture i medija uz diplomatski kor, predstavnike francuske zajednice i svih aktera francusko srpske saradnje u svim oblastima, uveličali su svojim prisustvom ovaj događaj.

Ambasador Mondoloni je u svom govoru na početku prijema podsetio na francusko srpsko prijateljstvo, posebno naglasivši podršku Francuske evropskim integracijama Srbije. Zatim je reprezentativni orkestar Garde Vojske Srbije izveo nacionalne himne dve zemlje.

Na velikom ekranu smenjivale su se slike sa najvažnijih događaja protekle godine, zajedno sa isečcima sa vojne parade sa Jelisejskih polja i promotivnim filmovima o francuskom turizmu i ekonomiji. Slavlje je do kasnih sati produžilo u Dorćol Platz uz ples i popularnu francusku muziku.

MPEG4 - 2 Mo
vid-20180716-wa0013
(MPEG4 - 2 Mo)

publie le 16/07/2018

hautdepage