Francusko-srpska saradnja: Kruševac i Rasinski okrug [fr]

Baš kao i tokom posete u decembru 2014, kulturne i obrazovne veze između Kruševca i Francuske dobile su počasno mesto na svečanostima koje su organizovane u Kruševcu u okviru dana predstavljanja kulture i nasleđa nekoliko francuskih regiona. Organizaciju događaja uspešno su izneli grad Kruševac i njegova Turistička organizacija, uz aktivno učešće učenika iz nekoliko osnovnih i srednjih škola.

JPEG
JPEG

JPEG

Photos: Grad Kruševac

Tom prilikom su ambasador Francuske, gđa Kristin Moro i gradonačelnik Kruševca, g. Bratislav Gatić ponovili važnost odgovornog turizma za ekonomski razvoj regiona. Takođe su podvukli doprinos kulturnih i obrazovnih veza za bolji imidž Francuske u Srbiji kao i Srbije u Francuskoj. Tim povodom su pozdravili učešće brojnih obrazovnih i kulturnih udruženja i ustanova, kao što su udruženje "Union", škole, gimnazija, Kulturni centar grada, Regionalni centar za obuku. Francuski institut u Srbiji, operater kulturnih i obrazovnih programa Ambasade Francuske u Srbiji, zalaže se za jačanje francuskog prisustva u Kruševcu tako što, između ostalog, prikazuje francuske filmove u okviru Francuskog filmskog karavana i priređuje testove i izdaje učenicima diplome o znanju francuskog u tri školske ustanove.

JPEG
JPEG

Photos: Turistička organizacija grada Kruševca

Ovo gostovanje bilo je ujedno prilika za intenzivne razgovore između ambasadora i gradonačelnika, kao i između Privredne komore Kruševca, Francusko srpske privredne komore i nekoliko preduzeća na temu mogućnosti koje ovaj region nudi francuskim firmama. Ambasadorka je takođe posetila "Rubinov" podrum vina čija se kvalitetna proizvodnja zasniva na najboljim srpskim i francuskim tehnologijama.

JPEG

Photo: Grad Kruševac

publie le 25/04/2018

hautdepage