Francusko-srpski sastanak o naoružanju (7. i 8.12.2016) [fr]

Gospođa Kristin Moro, ambasador Francuske u Srbiji, je otvorila 6. Francusko-srpski sastanak o naoružanju koji je održan 7. i 8. decembra 2016. u Beogradu. Ova aktivnost je bila prilika za plodnu razmenu mišljenja između predstavnika preduzeća i državnih delegacija obe zemlje.

6. godišnji francusko-srpski sastanak o naoružanju se odvijao 7. i 8. decembra 2016. u Beogradu u Vojnotehničkom institutu i u Ministarstvu odbrane. Delegacija Generalne direkcije za naoružanje (DGA) na čijem čelu je bio glavni inženjer za naoružanje, Iv-Mari Gurlen, susrela se sa gospodinom Nenadom Miloradovićem, pomoćnik ministra odbrane i general-majorom Bojanom Zrnićem, načelnikom Sektora za materijalne resurse (SMR). U vreme održavanja ovog sastanka na državnom nivou, predstavnici francuskih i srpskih preduzeća su se susreli tokom foruma.

JPEG
Foto :Ministarstvo odbrane Republike Srbije

7. decembra, gospođa Kristin Moro, ambasador Francuske u Srbiji, je otvorila sastanak o naoružanju, u prisustvu gospodina Nenada Miloradovića, pomoćnika ministra odbrane. Tom prilikom, gospođa ambasador je podsetila na dugogodišnju tradiciju francusko-srpske saradnje u oblasti naoružanja. Takođe je podvukla značaj interoperabilnosti naše dve vojske u okviru mirovnih operacija, kao i u perspektivi integracija Srbije u Evropsku uniju. Predstavnici srpskih vlasti su pozvani da učestvuju na Sajmu u Buržeu koji je predviđen za jun 2017.

Sa svoje strane, gospodin Nenad Miloradović je podvukao značaj godišnjih sastanaka o naoružanju u okviru razvoja odnosa iz oblasti naoružanja između naših dveju zemalja. Takođe je pozvao francuske zvaničnike i predstavnike preduzeća da posete Sajam Partner u Beogradu u junu 2017.

JPEG
Foto :Ministarstvo odbrane Republike Srbije

7. decembra tokom večeri, gospođa Kristin Moro je organizovala prijem u rezidenciji ambasade tokom koga su se okupile državne delegacije i predstavnici francuskih preduzeća učesnika.

Pored sastanka između delegacija dva Ministarstva odbrane, ova dva dana su omogućila odvijanje razmena mišljenja između predstavnika francuskih i srpskih preduzeća koji su potvrdili značaj odnosa između naših dveju zemalja na polju opreme u oblasti odbrane.

Objavljeno 31/01/2017

gore