Francusko-srpsko prijateljstvo i kroz košarku [fr]

Ambasador Francuske prisustvovao je danas otkrivanju spomenika u čast jugoslovenske košarkaške reprezentacije koji je učestvovala na Prvom svetskom prvenstvu 1950. i francusko-srpskog prijateljstva u košarci: od Anrija Hela, Francuza, trenera tog legendarnog tima do pomoći francuske federacije da se košarkašica Nataša Kovačević vrati na teren nakon teške saobraćajne nesreće.

JPEG

Ovaj divan događaj okupio je na košarkaškim terenima Crvene Zvezde i Partizana, ministra omladine i sporta (Vanju Udovičića), predsednika Francuske košarkaške federacije (Žan Pjera Siuta), predsednika srpskog košarkaškog saveza (Predraga Danilovića), zamenika gradonačelnika Beograda (Gorana Vesića), direktora za međunarodne odnose Francuske košarkaške federacije (Gorana Radonjića) generalnog sekretara srpskog košarkaškog saveza (Dejana Tomaševića), predstavnike Crvene zvezde i Partizana, ambasadora, mnogo prijatelja košarke u Srbiji kao i - naravno - Natašu Kovačević, koja je inicijator podizanja spomenika.

JPEG

Predsednik i generalni sekretar FIBA za Evropu, Turgaj Demirel i Kamil Novak koji u Srbiji borave povodom priprema za Evropsko prvenstvo u košarci za žene 2019. koje će se održati u Srbiji, takođe su svojim prisustvom uveličali ovaj lep događaj.

JPEG

publie le 12/12/2018

hautdepage