Grad Arl i departman Žironde počasni gosti grada Niša [fr]

Po prvi put delegacije grada Arla i departmana Žironde su zajedno boravile u Nišu od 2. do 4. novembra 2016. godine i razgovarale sa raznim partnerima ovog trećeg po veličini grada u Srbiji o učvršćivanju dosadašnje saradnje.

JPEG

Gradonačelnik Grada Niša, gospodin Darko Bulatović, gospodin Kristijan Murizar pomoćnik gradonačelnika grada Arla, predstavnik za turizam i kulturno nasleđe i gospodin Arno Deli predsednik saveta departmana Žironde, odbornik departmana i predsednik odbora za finansije u departmanu su potpisali Izjavu o namerama u petak 4. novembra 2016. godine u prisustvu ambasadora Francuske u Srbiji gospođe Kristin Moro. Postignut je dogovor da se učvrsti saradnja o zaštiti i valorizaciji arheološke i arhitektonske kulturne baštine vizantijskog Naissusa i modernog Niša i sve u vezi sa razvojem integrisane strategije da se promoviše turistička ponuda grada Niša (turizam-obilazak kulturnih znamenitosti, seoski turizam, turizam uopšte).

Ovu saradnju finansijski podržava Ministarstvo inostranih poslova i međunarodnog razvoja Republike Francuske uz podršku francuske mreže u Srbiji (Odeljenje za saradnju Ambasade Francuske, Francuski institut u Nišu) i uz stalnu podršku gospodina Saše Miljkovića, počasnog konzula Republike Francuske u Srbiji.

JPEG

JPEG

JPEG

Gradonačelnik i ambasador Francuske su takođe učestvovali u subotu 5. novembra u Danu otvorenih vrata u Francuskom institutu u Srbiji u Nišu, koji aktivno radi u Nišu i na jugu Srbije od 2003. godine uz stalnu podršku Grada Niša i Narodne biblioteke “Stevan Sremac”. Francuski institut u Srbiji-Niš pruža usluge škole jezika i škole gde se polažu ispiti za dobijanje međunarodno priznate diplome o poznavanju francuskog jezika, usluge medijateke i postao je centralni akter kulturnog i obrazovnog života u Nišu.

publie le 28/02/2023

hautdepage