Intervju ambasadora Francuske u emisiji "U svetu" 14. januara 2015. u 19h na RTS2

Ambasador Francuske, Kristin Moro, dala je intervju RTS-u na temu francuske politike i medjunarodne podrske koju je dobila u borbi protiv terorizma nakon atentata na redakciju Charlie Hebdo. Intervju je emitovan u sredu u 19h na drugom kanalu u emisiji "U svetu" . Odlomci ovog intervjua prikazani su u drugom dnevniku RTS 13.januara u 19h30.

http://www.rts.rs/page/stories/sr/s...

Gospodja ambasador izjavila je tom prilikom kako je najbolji odgovor nase zemlje, u trenutku kada se suocava sa iskusenjima i pretnjama radikalnog ekstremistickog terorizma, - jedinstvo francuskog naroda, razlicitog po poreklu, veri ili stavovima, ali jedinstvenog u odbijanju da upadne u zamku podela, gde bi se sami Francuzi podelili na verskoj osnovi.

JPEG

Ona je podsetila da Francuska primenjuje sva raspoloziva sredstva kako bi zastitila sustinske demokratske vrednosti, slobodu izrazavanja i slobidu medija i da ce nastaviti svoje aktivnosti usmerene na borbu protiv islamskog terorizma kako na unutrasnjem planu, tako i na medjunarodnom. U svom intervjuu izrazila je divljenje koje licno ima za novinarsku profesiju i hrabrost novinara i zahvalila gradjanina i vlastima Srbije na izrazenoj solidarnosti i podrsci.

Objavljeno 18/06/2018

gore