Klima - regionalna konferencija o pitanjima zaštite zemljišta u borbi protiv klimatskih promena (2. decembar 2020.) [fr]

Dana 2. decembra 2020. godine, gospođa Laurence Auer, ambasadorka Francuske u Rumuniji, predstavljala je naše tri ambasade u Srbiji, Rumuniji i Hrvatskoj tokom vebinara povodom pet godina Pariskog klimatskog sporazuma (COP21) . Skoro 100 učesnika pratilo je događaj online.

JPEG

Govorili su gospodin Jean-Francois Soussana, potpredsednik za međunarodne poslove Nacionalnog istraživačkog instituta za poljoprivredu, hranu i životnu sredinu (INRAE), gospodin Paul Luu, generalni sekretar međunarodne inicijative 4p1000 .org, pokrenute povodom COP21, kao i predstavnici 3 države i francuskih kompanija prisutnih u regionu. Panelisti su razgovarali o vanrednim situacijama, problemima, dobrim praksama i sredstvima koja omogućavaju kombinovanje zaštitite zemljišta i istovremenu borbu protiv klimatskih promena.

Skladištenje ugljenika u zemljišu zahvaljujući pravilnoj poljoprivrednoj i šumarskoj praksi zaista pokazuje da je zemljište rešenje u borbi protiv klimatskih promena. Ove prakse takođe omogućavaju borbu protiv dezertifikacije koja se posebno sreće u određenim poljoprivrednim regionima jugoistočne Evrope. Poboljšanje organske materije u zemljištu takođe povećava prinose što poboljšava bezbednost hrane, uz očuvanje zaštite životne sredine.

PNG
PNGM. Paul Luu, generalni sekretar Međunarodne inicijative 4p1000.org

Sve prezentacije i snimak vebinara dostupni su na stranici francuske ambasade u Rumuniji klikom na ovaj link.

publie le 07/12/2020

hautdepage