Kviz u Ambasadi za učenike gimnazije [fr]

23. juna 2017, Ambasada Francuske je pozvala grupu od 15 učenika Treće beogradske gimnazije i organizovala kviz od 20 pitanja iz istorije, geografije i pitanja vezanih za institucije Evropske unije kao i za kandidaturu Srbije za priključenje ovoj organizaciji. Ova igra je pripremljena u partnerstvu sa Informacionim centrom Evropske unije (EUIC) u Srbiji i Francuskim institutom u Srbiji, koji su nagradili učenike koji su osvojili prvo, drugo i treće mesto.

JPEG

Cilj ove zabavne aktivnosti je bio da se mladi iz Srbije što bolje upoznaju sa Evropskom unijom i njenim načinom funkcionisanja i to u periodu kada je kandidatura Srbije dodatno napredovala ovog juna sa otvaranjem dva nova pogavlja pregovora : poglavlje 7 (vezano za intelektualnu svojinu) i 29 (vezano za carinsku uniju).

JPEG

Po završetku školske godine, 15 učenika se prijavilo da dobrovoljno učestvuju u igri koju je predložila Ambasada. Pokazali su dobro znanje iz opšte kulture, i postigli veoma dobre rezultate odgovarajući na pitanja koja su im bila postavljena. Ovi rezultati su pokazali kako njihovu radoznalost tako i kvalitet obrazovanja koje su stekli.

Kviz je bio prilika da Ambasada Francuske i Francuski institut u Srbiji pruže učenicima dodatne informacije o Evropskoj uniji i njenom funkcionisanju kao i da odgovore na njihova pitanja vezana za ovu temu.

JPEG

Pored toga, za učenike koji su se dobrovoljno prijavili i koji svi pohađaju dvojezična odeljenja Treće beogradske gimnazije, ovaj kviz je bio prilika da koriste francuski jezik. Uprkos njihovoj mladosti, pokazali su da veoma dobro poznaju jezik što je ohrabrujući znak za nastavu francuskog jezika u Srbiji i za otvorenost mladih Srbije ka Francuskoj.

JPEG

Dan je završen posetom sa vodičem zgradi Ambasade Francuske tokom koje su se učenici upoznali sa istorijom ovog istorijskog zdanja, njegovim salonima i vrtovima. U dane kada leto počinje, Ambasada Francuske i Francuski institut u Srbiji žele ovim učenicima lep raspust i uspešan nastavak školovanja.

JPEG

publie le 09/04/2018

hautdepage