Nacionalni praznik proslavljen u Ambasadi.

Otpravnik poslova, g. Filip Ser i imenovani ambasador, g. Kristof Lekurtije (Christophe Lecourtier), su u bašti Rezidencije Ambasade dočekali brojne goste na tradicionalnom prijemu povodom nacionalnog praznika, ovog puta organizovanog 13. jula.

Predsednica Narodne skupštine, gđa Maja Gojković, je svojim prisustvom učinila čast, a uz nju je prijemu prisustvovalo više ministara, predstavnika verskih zajednica, vladinih i lokalnih političkih institucija, predstavnika vojske ali i diplomatskog kora, civilnog društva, francuske zajednice u Srbiji kao i mnoge druge ličnosti koje su uključene u francusko-srpsku saradnju tokom čitave godine.

To je takođe bila prilika da imenovani ambasador ozvaniči svoj nedavni dolazak u srpsku prestonicu.

Svečanost je otvorena govorom koji je održao g. Ser (možete telešaržirati dole), u kome je podsetio na istoriju francusko-srpskog prijateljstva, podvukao pokršku Francuske pridruživanju Srbije Evropskoj uniji kao i podršku reformama u oblasti ekonomije i pravne države koje su neophodne za pridruživanje i podsetio na istorijsko prijateljstvo između Francuske i Srbije, veoma živo i danas kroz višestruke projekte saradnje. Zvanice su zatim poslušale himne Francuske, Srbije i Evropske unije koje je izveo hor gimnazije « Jovan Jovanović Zmaj » iz Novog Sada.

Slavlje je zatim nastavljeno u Vinoteci Skadarlija gde je organizovana igranka koja je održana drugu godinu za redom i tako se proslava nastavila u istorijskom centru Beograda.

Word - 24.2 ko
(Word - 24.2 ko)

publie le 03/07/2018

hautdepage