Odata počast desetaru Goranu Franjkoviću (18. decembar 2015). [fr]

U petak 18. decembra 2015, ambasador Francuske u Srbiji, gđa Kristin Moro, je posetila Suboticu. Tom prilikom u pratnji svog supruga gospodina Moroa, izaslanika odbrane potpukovnika Olivijea Ruanea i izaslanika za unutrašnju bezbednost Filipa Feliksa Unkanina, odala je svečano počast desetaru Legije stranaca Goranu Franjkoviću, poreklom iz Subotice koji je poginuo u borbi u Avganistanu 14. novembra 2015. izvršavajući svoj zadatak u službi Francuske.

Nakon što ju je veoma srdačno primila porodica Franjković, delegacija iz ambasade je posetila sa članovima porodice Goranov grob na subotičkom groblju. Tokom ceremonije ambasador je položila sa ostalim članovima delegacije venac na grob u znak sećanja na srpskog legionara koji je poginuo u službi Francuske.

Ova poseta je bila prilika da ambasador prenese porodici poštovanje i izraze saosećanja i da podvuče koliko sadašnji događaji pokazuju značaj ondašnje misije desetara Gorana Franjkovića u okviru francuskog učešća u Avganistanu u borbi protiv terorizma.

JPEG
JPEG
JPEG

publie le 15/06/2020

hautdepage