Odata počast legionaru Goranu Franjkoviću (Subotica) [fr]

14. novembra 2016, vojna misija naše ambasade boravila je u Subotici kako bi odala počast legionaru prve klase Goranu Franjkoviću, koji je izgubio život u sukobima u oblasti Kapisa u Avganistanu 14. novembra 2011. godine.

JPEG

U prisustvu članova njegove porodice, gradskih vlasti i g. Zaim Likovica, oficira za vezu odeljenja za unutrašnju bezbednost, vojni izaslanik Francuske ambasade u Srbiji, potpukovnik Filip Delsol, položio je venac na grob poginulog legionara u ime ambasadorke Moro i ambasade. Vojni izaslanik je tom prilikom govorio o legionaru Goranu Franjkoviću koji je verno i časno služio u Legiji stranaca i na zadatku izgubio život u 25. godini, kao i o značenju te njegove velike žrtve.

JPEG

Potpukovnik Filip Delsol je potom prisustvovao sastanku u Gradskoj kući gde su ga gradski i regionalni čelnici upoznali sa namerom da osnuju udruženje koje će nositi ime Gorana Franjkovića i koje će imati za cilj da doprinese većem prisustvu Francuske u Subotici i intenziviranju odnosa između naših zemalja.

JPEG
(foto : Subotičke Novine)

Objavljeno 09/10/2017

gore