Panel o klimi u Srbiji [fr]

Ambasadorka Francuske prisustvovala je u petak 11. marta u Novom Sadu prvom sastanku panela o klimi. Organizovan na inicijativu Centralno-evropskog foruma za razvoj (CEDEF) tokom trajanja dana Energetike, ovaj panel okuplja aktere uključene u mobilizaciju građana Srbije po pitanju klimatskih promena.

JPEG
JPEG

Prilikom ovog događaja, gospođa Kristin Moro je još jednom naglasila snažnu podršku koju Francuska pruža Srbiji u sprovođenju obaveza preuzetih u okviru Pariskog sporazuma, usvojenog 12. decembra prošle godine.

Kako je to i naglasila ambasadorka, ova inicijativa omogućava Francuskoj da nastavi "odlično partnerstvo koje je uspostavljeno sa srpskim vlastima, sa civilnim društvom, sa CEDEF-om, tokom čitave prošle godine, tokom perioda koji je prethodio Pariskoj konferenciji ".

Pored razgovora koji su vođeni tokom susreta o Pariskom sporazumu i o aktivnostima koje je moguće organizovati na polju obrazovanja i podrške građanima, kao i u cilju uključivanja privatnog sektora i preduzeća, ovaj događaj bio je prilika i za razgovore o ceremoniji potpisivanja Sporazuma koja će se održati u Njujorku 22. aprila, na poziv generalnog sekretara Ban Ki Muna. U toj perpektivi, ambasadorka Francuske potvrdila je učešće predsednika Republike Francuske i ponovila snažnu želju Francuske da i Srbija prisustvuje ovom globalnom i važnom događaju, koji će pokrenuti proces ratifikacije Sporazuma.

publie le 17/03/2016

hautdepage