Počeo je upis na francuske univerzitete [fr]

Došlo je vreme da upišete osnovne studije u Francuskoj : procedura za upis na I godinu osnovnih studija na francuskim univerzitetima je otvorena za akademsku 2017-2018. godinu!

Želite da upišete I godinu osnovnih studija u inostranstvu i budete deo visokoobrazovnog sistema koji nudi bogatstvo i izuzetan kvalitet studijskih programa? Odaberite Francusku zbog kvalitetnih studija, po niskoj ceni (troškovi upisa su samo nekoliko stotina evra na državnim univerzitetima).

Krajnji rok: 22. januar 2017.

Zahtev za predupis preko procedure „DAP“ podnose inostrani državljani da bi se upisali na I godinu studija na neku visokoškolsku ustanovu u Francuskoj i on je obavezan za sve inostrane studente: maturante, svršene maturante ili one koji imaju ili će imati diplomu o stečenom srednjoškolskom obrazovanju koja omogućava pristup visokom školstvu u matičnoj zemlji. Procedurom „DAP“, predupisom na prvu godinu studija, obuhvaćeno je 73 univerziteta koji nude brojne studijske programe iz svih oblasti i 20 nacionalnih škola za arhitekturu.

Francuska godišnje primi preko 300 000 inostranih studenata: ona je treća zemlja na svetu posle SAD i Velike Britanije, a prva neanglofona zemlja po izboru stranih studenata.
Zašto? Pored izuzetnosti studijskih programa, Francuska nudi kvalitetne studije, po niskim cenama, a inostranim studentima pruža ista socijalna prava i zaštitu kao i mladim Francuzima. Francuska je i deo evropskog visokoobrazovnog sistema, što omogućava svakom upisanom studentu na neku od francuskih visokoškolskih ustanova da deo svojih studija provede i u nekoj drugoj zemlji, članici Evropske unije. Harmonizacija nivoa studija (L/M/D) među različitim zemljama, članicama Evropske unije, omogućava studentu koji stekne diplomu u Francuskoj da ima i diplomu koja je priznata u okviru evropskog visokoobrazovnog prostora.

Kontakt : Sandra Elezović, sandra.elezovic@institutfrancais.rs, 011/302-3657.
Sve informacije o proceduri DAP - upis na I godinu osnovnih studija možete naći
ovde

JPEG

Objavljeno 03/07/2018

gore