Podrška EU jugu Srbije

14. juna 2017, delegacija koju su činili zamenici 14 ambasadora zemalja Evropske unije je boravila na jugu Srbije. Francusku je predstavljao g. Filip Ser, prvi savetnik Ambasade Francuske u Beogradu.

Ova delegacija je posetila jednu fabriku u Knjaževcu specijalizovanu u obradi metala a koja je dobila ekonomske podsticaje Evropske unije za nabavku modernih alatnih mašina. Predstavnik delegacije EU, Oskar Benedikt, je podsetio da mala i srednja preduzeća predstavljaju suštinsku potporu ekonomske aktivnosti. Zbog toga će EU da nastavi da daje podršku ovim preduzećima da bi ojačala industrijski kapacitet Srbije.

PNG

Diplomate su se zatim susrele sa gradonačelnikom Pirota koji je zahvalio Evropskoj uniji na njenoj pomoći u izgradnji jedne zelene površine i igrališta za decu.

PNG

U Pirotu su takođe posetili i sajam EU projekata « EU i Srbija na delu », na kome su se okupili privrednici iz različitih sektora koji su dobili pomoć Evropske unije za svoje delatnosti.

PNG

Delegacija je takođe bila u prilici da uoči rezultate ekonomske podrške Evropske unije na polju valorizacije značajnog arheološkog nalazišta, Felix Romuliane – za koju je EU obezbedila čak 600 000 evra.

PNG

Već više godina, Evropska unija daje podršku za 34 opštine u Srbiji, za projekte ekonomskog razvoja, zaštite životne sredine i kulture. Tako za 14 opština na jugu Srbije, Evropska unija izdvaja 3 miliona evra pomoći za projekte iz infrastrukture.

publie le 23/06/2017

hautdepage