Policijska saradnja: obuka za 2009. na regionalnom nivou (4-15/03/09)

Od 4. do 15. maja, SCTIP (Odeljenje za međunarodnu tehničku saradnju policije) i Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije su organizovali regionalnu obuku posvećenu radu specijalnih interventnih jedinica. Predstavnici Hrvatske, Bosne, Crne Gore i Bugarske su se pridružili srpskim kolegama iz SAJ-a i PTJ-a (specijalne jedinice za borbu protiv terorizma) kako bi učestvovali na vežbama. Vežbe je koordinisala ekipa iz RAID-a (Recherche Assistance Intervention Dissuasion – Pretraga Asistencija Intervencija Odvraćanje) sa komandantom divizije, Olivijeom Rišardoom (Olivier RICHARDOT) na čelu.

JPEG

Tokom ove obuke, učesnici su se dotakli pitanja budućnosti grupacija za intervenciju i njihove upotrebe u borbi protiv organizovanog kriminala. Bili su u prilici da se uvežbavaju za intervencije u otetim avionima na vežbama koje su bile organizovane od 4. i 8. maja, kao i za zaštitu ličnosti u pogoršanim okolnostima, na vežbama koje su bile organizovane od 11. do 15. maja.

JPEG

6. maja, ambasador Francuske, Žan Fransoa Teral (Jean-François TERRAL), ministar unutrašnjih poslova Srbije, Ivica Dačić, direktor policije Srbije, Milorad Veljović i komesar Bofi (BOFFI) su posetili beogradski Aerodrom kako bi prisustvovali jednoj od vežbi organizovanoj tokom ove obuke.

Objavljeno 11/08/2009

gore