Porodica Karabatić i Francuska narodna pomoć u Požegi

Fiskulturna sala sa novim parketom otvorena je veoma dirljivom proslavom 18. oktobra u prisustvu donatora, Milovana Mićovića, predsednika opštine Požega, kao i drugih uvaženih gostiju, Radoslava Pavlovića, savetnika predsednika Republike Srbije te ambasadorke Francuske i njenog supruga Luja Moroa.

Radmila Karabatić, majka dvojice francuskih rukometaša, šampiona srpskog i hrvatskog porekla i Rolan Penišu, predsednik ogranka " Balkan " Francuske narodne pomoći, oficijelno su presekli crvenu vrpcu. Francuskim gostima dodeljena su posebna priznanja zato što su, pored pomoći koju su uputili nakon poplava ove godine, već dvadeset godina prisutni u Požegi na na raznim projektima u saradnji sa drugim, lokalnim partnerima. Na prigodnoj svečanosti, devojčice i dečaci izveli su srpske narodne pesme i igre.

Nakon ceremonije, gosti su obišli " Zajedničku kuću" za osobe sa posebnim potrebama, koju je izgradila asocijacija iz Srbije " Građanska alijansa za socijalnu inkluziju" uz pomoć sredstava iz regionalnog saveta Francuske narodne pomoći iz oblasti Poatu-Šarant, koju je u Požegi predstavljao njen predsednik Žan - Luj Poli .

Ambasadorka je u svojim izjavama odala priznanje vernoj kontinuiranoj akciji Francuske narodne pomoći i naglasila je važnost saradnje udruženja i nevladinih organizacija iz obe zemlje čijim se delovanjem učvršćuje i produžava prijateljstvo između Francuske i Srbije u sadašnjosti i budućnosti.

Objavljeno 14/02/2018

gore