Poseta Ivice Dacica, Predsednika Vlade Republike Srbije, Parizu

Predsednik Vlade Republike Francuske primio je 4. aprila svog kolegu Ivicu Dačića, Predsednika Vlade Republike Srbije. Razgovarali su prvenstveno o bilateralnim odnosima dve zemlje koje dodatno spaja i sporazum o strateškom partnerstvu potpisan 2011. godine. Dvojica premijera su se saglasili da ovom partnerstvu daju novu dinamiku koja odgovara dugogodišnjim bogatim vezama koje spajaju dve zemlje.

U tim okvirima, Ero i Dačić su razgovarali o brojnim projektima koji su u toku i podelili ambiciju da ih jos više osnaže u različitim oblastima kao što su visokoškolsko obrazovanje, zaštita životne sredine, energija i razvoj infrastrukture.

Predsednici vlada dve zemlje takođe su razgovarali o dijalogu između Srbije i Kosova koji se vodi pod pokroviteljstvom visoke predstavnice EU za spoljne poslove i bezbednosnu politiku, Kertin Ešton. Predsednik Vlade pozdravio je lično angažovanje g. Dačića u ovim pregovorima i ponovo izrazio podršku i ohrabrenje Francuske u pronalaženju rešenja koje bi predstavljalo važan korak za stabilnost regiona i evropsku perspektivu Srbije.

Photo : Benoît Granier/Matignon http://www.diplomatie.gouv.fr/fr/dossiers-pays/serbie/la-france-et-la-republique-de-1127/visites-8997/article/entretien-de-jean-marc-ayrault
http://www.diplomatie.gouv.fr/fr/dossiers-pays/serbie/la-france-et-la-republique-de-1127/visites-8997/article/entretien-de-jean-marc-ayrault

publie le 09/04/2013

hautdepage