Poseta ambasadora kompaniji MikroE, u kojoj 9 francuskih studenata obavlja praksu. [fr]

Francuski ambasador Žan Luj Falkoni bio je u poseti kompaniji MikroE, čije se sedište nalazi u Zemunu, članici Francusko srpske privredne komore koja se od 2001. godine bavi dizajnom i proizvodnjom ugradnih elektronskih sistema i softvera.

MikroE se izdvaja od ostalih preduzeća time što svake godine dočekuje na praksi Francuze, stažere iz inženjerske škole ESO u Anžeu. Uprkos složenoj zdravstvenoj situaciji, njih devetoro se pridružilo kompaniji 2020. godine. Ambasador je na kraju posete sa zadovoljstvom razgovarao sa njima i ovaj neformalni i prijateljski susret sa njima ga je još jednom uverio u atraktivnost Srbije i njenog IT sektora za ovakve studente, kojima mogu da se otvore buduće mogućnosti zapošljavanja.

Tokom posete, ambasadora su pozdravili generalni direktor kompanije Nebojša Matić i operativna direktorka, gđa Tanja Milinković, koji su ga upoznali sa istorijom i aktivnostima ove inovativne kompanije, koja izvozi gotovo celokupnu visokotehnološku opremu koju proizvede širom sveta i svakodnevno dizajnira nove proizvode.

publie le 10/11/2020

hautdepage