Poseta delegacije MEDEF-International Srbiji (27-29. septembar) [fr]

Najavljena prošlog februara prilikom posete predsednice Vlade Ane Brnabić francuskom Senatu, delegacija MEDEF-a je posetila Srbiju od 27. do 29. septembra, manje od dve godine nakon svog prvog dolaska (mart 2011).

Delegaciju sastavljenu od 25 direktora ili predstavnika 19 preduzeća koja rade u šest različitih sektora (infrastruktura i izgradnja, saobraćaj i logistika, životna sredina, energetika, bezbednost i odbrana, bankarstvo i finansijske usluge), primio je predsednik Republike Srbije. Delegacija je takođe imala sastanke sa službama predsednice Vlade, ministrima finansija, energetike, saobraćaja, odbrane i zdravlja.

Ova trodnevna poseta bogata ekonomskim događajima je značajna prilika za upoznavanje sa projektima srpskih vlasti kao i za predstavljanje aktivnosti i francuske ekspertize u oblastima saobraćaja, energetike, infrastrukture, urbanog razvoja, turizma… Ova 9. poseta MEDEF-a, Srbiji – ukazuje na veliko interesovanje koje sva zastupljena preduzeća imaju za srpsko tržište, koje nudi odlične izglede za razvoj.

publie le 12/10/2022

hautdepage