Poseta fudbalskom klubu ,,Sloboda Užice’’ [fr]

U okviru službenog putovanja Užicu, Filip Feliks-Unčannin, ataše za unutrašnje poslove i Loran Gonkalves, drugi savetnik i koordinator kancelarije u Beogradu, primljeni su od strane predstavnika fudbalskog kluba Sloboda Užice.

Ovaj susret dozvolio je da se identifikuje više sektora u kojima se francusko-srpska saradnja može ojačati, a pre svega u razvijanju infrastruktura i organizacije velikih sportskih dešavanja, kroz obuke sportista visokog nivoa, razvoj partnerstava između klubova kao i kroz povećanje razmena mladih po pitanju kulturnih i socijalnih tema.

Tokom 2015.godine, Srpska fudbalska liga, uz podršku Ambasade Francuske, organizovala je seminar posvećen upravljanju bezbednosti na stadionima tokom fudbalskih utakmica. Vođene su diskusije pre svega na temu strategija akcija kako bi se postigao bezbedan i živ sportski dogadjaj a koji počiva na saradnji (država, organizacioni odbori i navijačka udruženja), na multidisciplinarnosti (podsticajne, povratne i represivne mere), i na odgovornosti (uključivanje svih aktera).

Objavljeno 10/07/2018

gore