Poseta predsednika Vlade Srbije, Aleksandra Vucica, Parizu, 3. jula

Aleksandar Vucic je 3. jula boravio u prvoj zvanicnoj poseti Francuskoj otkako je stupio na mesto predsednika Vlade.

JPEG

Aleksandra Vucica primili su u pratnji ministra ekonomije Dusana Vujovica, i gradonacelnika Beograda, Sinise Malog, sa posebnim pocastima, francuski predsednik Vlade, Manuel Vals, ministar ekonomije, Arno Montebur i predsednica Komisije za spoljne poslove Nacionalne Skupstine, Elizabet Gigu.

Aleksandar Vucic i srpska delegacija su takodje uzeli ucesca na sastanku u organizaciji MEDEFa (Pokret francuskih preduzeca) kome je prisustvovao veliki broj francuskih privrednika. Predsednik Vlade i ministar ekonomije izlozili su tom prilikom agendu i sadrzajk predvidjenih reformi kojima Vlada planira da sprovede u cilju pokretanja ekonomije i davanja nove dinamike investicijama. Gradonacelnik Beograda je takodje predstavio velike projekte koji su planirani za prestonicu.

JPEG

JPEG

Ova vazna poseta omogucila je da se svecano reafirmise bliskost francusko-srpskih odnosa, podrska Francuske Srbije u procesu njenog pridruzivanja Evropskoj uniji kao i odlucnost dveju vlada da jos vise razviju medjusobne politicke i ekonomske odnose imajuci u vidu centralnu ulogu koju Srbija ima u regionu.

Objavljeno 14/02/2018

gore