Poseta senatora Kadika Srbiji [fr]

Od 1. do 3. novembra 2017. francuski senator Olivije Kadik posetio je Beograd sa željom da naglasi svoje poštovanje prema istorijskim vezama između Francuske i Srbije, da promoviše evropske integracije Srbije, da podrži jačanje političkih i ekonomskih odnosa između naše dve zemlje, kao i da upozna francusku zajednicu - a posebno zajednicu poslovnih ljudi iz Francuske koji rade u Srbiji.

Senator je iste poruke preneo predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću, potpredsedniku Vlade i ministru inostranih poslova Ivici Dačiću, ministarki za evropske integracije Jadranki Joksimović, predstavnicima parlamentarnih grupa SNS (Martinović i Orlić), grupe za prijateljstvo Francuske i Srbije (Nataša Vučković), kao i parlamentarne grupe DS (Balša Božović).

Senator je želeo da započne svoj program posete polaganjem venca na spočenik Zahvalnosti Francuskoj na Kalemegdanu, kako bi se podsetio na istorijsko prijateljstvo Francuske i Srbije, vezano za zajedničko stradanje tokom Velikog rata, i obeležavanje stogodišnjice kraja rata i oslobođenja Srbije 2018. godine.

Senator je imao prilike da razgovara sa predstavnicima francuske zajednice i francuskih preduzećakoja posluju u Srbiji. Tomprilikom je ponovio svu važnost podsticanja francuskog ekonomskog prisustva u zemlji i rad na razvoju Francuske škole u ​​Beogradu, koja podsticajno deluje na dolazak potencijalnih investitora.

publie le 01/06/2020

hautdepage