Posete srpske zvanične delegacije Parizu [fr]

Tokom poslednjeg dana boravka srpske delegacije u zvaničnoj poseti Parizu, predsednik Vlade Republike Srbije, g. A.Vučić održao je predavanje i odgovarao na pitanja na Fakultetu političkih nauka Sciences Po, a zatim ga je u svojoj zvaničnoj rezidenciji u palati Lase primio predsednik Nacionalne Skupšine Republike Francuske, g. Klod Bartlolon.

JPEG - 2.1 Mo
(JPEG - 2.1 Mo)

Za to vreme se gradonačelnik Beograda, g. Siniša Mali, sreo sa « task-force » za održivi grad organizacije Medef-International, gde je preduzećima članicama ove organizacije izložio projekte vezane za razvoj grada. Francuska preduzeća su sa svoje strane ponudila svoja rešenja uz koja bi Beograd postao prestonica sa izvrsnim kvalitetom života, zahvaljujući tehnologijama održivog razvoja.

JPEG - 96.1 ko
(JPEG - 96.1 ko)

G. Mali je zatim u društvu ministra ekonomije, g. Gorana Kneževića, otišao u parisko predgrađe Virofle kako bi zajedno posetili novoizgrađenu liniju gradskog saobraćaja T6, koja kombinuje podzemnu i nadzemnu trasu. Koncepcija i materijali korišćeni za izgradnju ove linije mogli bi lako da se prilagode potrebama beogradskog metroa kao partnerskog projekta Srbije i Francuske. Taj projekat je trenutno u mirovanju u očekivanju objavljivanja rezultata « master plana » o beogradskom saobraćaju, što je najavljeno, prema rečima gradonačelnika, za sredinu novembra.

PNG - 343.1 ko
(PNG - 343.1 ko)

Objavljeno 20/09/2016

gore