Prijem povodom 14. jula u rezidenciji Francuske

Prijem, koji je povodom 14. jula održan u rezidenciji Francuske u prisustvu visokih zvaničnika, okupio je mnogobrojne partnere i prijatelje Francuske u svim oblastima.

Proslava nacionalnog praznika Francuske održana je i ove godine u vrtovima ambasade. Mnogobrojne istaknute ličnosti svojim prisustvom uveličale su ovo slavlje, među kojima pre svega predsednica Narodne skupštine Republike Srbije, g-đa Maja Gojković, prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova, g. Ivica Dačić, ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine, Snežana Bošković Bogosavljević, njegova Svetost, patrijarh Irinej, princ Aleksandar Karađorđević, bivši ministar spoljnih poslova, Vuk Drašković, bivši predsednik Narodne skupštine, g. Dragoljub Mićunović...

JPEG

JPEG

JPEG

JPEG

JPEG

JPEG

JPEG

JPEG

Među gostima i dragim prijateljima Francuske i njene kulture, bilo je i mnogo partnera ambasade i Francuskog Instituta, koji sarađuju sa nama u svim oblastimam tako da smo sa zadovoljstvom ugostili predstavnike političkog života, poslovnih zajednica, kulturnih i akademskih krugova, medija, nevladinih organizacija, javne uprave, policije, vojske... G-đa ambasador je održala govor (vidi priloženi dokument). U vrtu ambasade svoje mesto je našao i štand Crvenog krsta Srbije, koji je, na poziv ambasade, prikupljao priloge za humanitarnu pomoć migrantima kojih u Srbiji ima u velikom broju.

JPEG

Govor ambasadora Francuske:

PDF - 204.9 ko
(PDF - 204.9 ko)

Objavljeno 25/04/2018

gore