Regionalna ambasadorska konferencija [fr]

Godišnja konferencija ambasadora Francuske u zemljama Zapadnog Balkana održana je u ambasadi Francuske u Beogradu 1.-3. decembra ; njome je predsedavala direktorka za kontinentalnu Evropu Ministarstva spoljnih poslova Francuske, gospođa Florans Manžen.

JPEG

Konferencija je imala za cilj da se ambasadori razmene i dopune svoja znanja i iskustva iz zemalja regiona i da se razgovaraju o regionalnim pitanjima kao što su evropske integracije, regionalna saradnja i implementacija dogovora i zaključaka sa Pariskog samita održanog 4. jula, razvoj bilateralnih odnosa, bezbednosna pitanja ...

Prijem u rezidenciji Ambasade Francuske omogućio je francuski učesnicima da upoznaju svoje kolege ambasadore iz drugih zemalja koji su akreditovani u Srbiji, kao i zvaničnike iz Ministarstva spoljnih poslova i predstavnike srpskih tinktankova koji se bave spoljnom politikom Srbije.

PNG

Ambasadore je takođe primio i premijer Srbije, Aleksandar Vučić.

PNG

Pošto su 1. i 2. decembra ambasadori iskoristili priliku da otkriju bogatstvo i čari Beograda, u subotu su posetili i Novi Sad gde su se susreli sa najtalentovanijim đacima prestižne Zmajeve gimnazije. Oni su pripremili zanimljive prezentacije koje su omogućile posetiocima da bolje upoznaju Novi Sad, čiji su ga istorijsko nasleđe i velika kulturna raznolikost i bogatstvo preporučili da bude izabran za evropsku prestonicu mladih 2019. i za evropsku prestonicu kulture 2021.

Objavljeno 03/07/2018

gore