Rekordno učešće u Noći istraživača 2017. [fr]

Francuski institut u Beogradu ponovo se pridružio obeležavanju Evropske noći istraživača. Na inicijativu Evropske komisije, Evropsku noć istraživača svake godine organizuje Institut „Siniša Stanković” u nekoliko gradova u Srbiji, uz finansijsku podršku Delegacije Evropske unije i u partnerstvu sa Biološkim fakultetom Univerziteta u Beogradu.

Ove godine, Francuski institut u Beogradu i po prvi put, njegov ogranak u Nišu, dočekali su nekoliko dešavanja i aktivnosti usmerenih na popularizaciju nauke među mladima. Društvene igre sa univerzitetskim istraživačima, animacije na temu biodiverziteta i specifične aktivnosti na temu migracija pomogle su deci da bolje razumeju različitost i značaj nauka.

Nikola Faj, otpravnik poslova a.i., otvorio je manifestaciju zajedno sa Stefenom Udolinom, iz Delegacije Evropske unije, Przemislavom Jankovskim iz Generalne Direkcije za istraživanje Evropske komisije i Tanjom Adnađević iz Instituta „Siniša Stanković”.

Photos: IFS

On je naglasio podršku koju Francuska pruža za mobilnost i razmenu francuskih i srpskih istraživača, naročito kroz program Hubert Curien „Pavle Savić”. Svake godine dvadesetak srpskih istraživača dobija podršku za razvijanje projekata saradnje sa svojim francuskim partnerima.

Objavljeno 04/07/2018

gore