Rezultati konkursa za dodelu stipendija za 2018-2019. godine koje dodeljuju IFS i Ambasada [fr]

Konkurs za 2018-2019. godinu završen je 16. marta 2018. Zahvaljujemo svim kandidatima na interesovanju za studije u Francuskoj.

Posle analize pristiglih kandidatura i na kraju procesa odabira kandidata, obaveštavamo vas o sledećem:

  • 75 validnih kandidatura pristiglo je do završetka konkursa;
  • 48 kandidata pozvano je na razgovor;
  • 47 kandidata došlo je na razgovor;
  • 23 studenata dobilo je stipendiju za nastavak studija u Francuskoj;
  • 14 studenata nalazi se na listi čekanja.

U skladu sa selekcijama iz prethodnih godina i podrškom doktorantima u ko-mentorstvu za koje se Francuski institut i Ambasada Francuske u Srbiji finanansijski obavezuju za period od uzastopne 3 godine, 4 doktoranada dobiće stipendiju u 2018-2019. godini za nastavak istraživanja na 2. i 3. godini doktorata u Francuskoj.

Ove godine, stipendija Kopernik neće biti dodeljena, pošto je ovaj program finansiranja ukinut. Posebna stipendija namenjena bivšim učenicima Matematičke gimnazije u Beogradu neće biti dodeljena pošto se nije prijavio nijedan kandidat.
Izuzetak je jedna stipendija kratkog boravka koja je dodeljena u trajanju od mesec dana u okviru doktorata u komentorstvu.

Čestitamo svim dobitnicima stipendije i želimo im da na ličnom i akademskom planu steknu obogaćujuće iskustvo u Francuskoj!

Obaveštenje za dobitnike stipendije

Svi dobitnici stipendije Vlade Francuske pozvani su da prisustvuju pripremnom seminaru pred odlazak u Francusku koji će biti održan u drugoj polovini juna.
Dobitnici stipendije, potrudite se da budete prisutni tog dana: ovaj sastanak je neophodan kako bi se pokrenule prve procedure. To će biti odlična prilika da porazgovarate sa bivšim stipendistima Vlade Francuske koji su se vratili u Srbiju i koji mogu sa vama da podele svoje iskustvo.

Isto tako, želeli bismo da vas podsetimo da procedura za dobijanje vize ima svoje zakonske rokove: ove elemente ćemo vam podrobnije objasniti na seminaru, ali već sada bismo hteli da vam skrenemo pažnju da morate blagovremeno da započnete proceduru za dobijanje vize, kako bi mogla da vam bude izdata na vreme.

Dobitnici stipendije Master 2 (sve oblasti)

PDF - 139.6 ko
(PDF - 139.6 ko)

Dobitnici stipendije za doktorat u ko-mentorstvu

PDF - 106.4 ko
(PDF - 106.4 ko)

Dobitnik stipendije ENSBA (Likovna umetnost)

PDF - 65.5 ko
(PDF - 65.5 ko)

Kandidati na listi čekanja (po oblastima)

PDF - 115.7 ko
(PDF - 115.7 ko)

publie le 06/06/2018

hautdepage