Snimanje dokumentarca sa Natašom Kovačević u ambasadi [fr]

Košarkašica Nataša Kovačević bila je draga gošća naše rezidencije u petak 9. decembra. Posle kraćeg susreta na prijemu za naš državni praznik, Nataša i ambasadorka Moro su se ponovo srele u dužem razgovoru čiji će deo da bude iskorišćen u dokumentarnom filmu koji je posvećen njenom povratku u svet sporta posle teške saobraćajne nesreće 2013, posle koje joj je amputirana noga.

PNG

Film « Skok » je posvećen njenom uspešnom povratku, uprkos nesreći i njenim posledicama, da se vrati profesionalnoj košarci zahvaljujući specijalnoj protezi, prilagođenoj zahtevnim sportskim aktivnostima, koja je obezbeđena uz veliku podršku Francuske košarkaške federacije (FFB).

Tada je dobila i dozvolu od Međunarodne košarkaške federacije FIBA da kao jedina profesionalna košarkašica sa ugrađenom protezom igra na međunarodnim takmičenjima.

Nataša Kovačević je prilikom ovog susreta želela i da ponovo izrazi svoju zahvalnost Francuskoj koja je omogućila njen povratak profesionalnoj košarci. Ambasadorka Moro je mladoj sportistkinji izrazila čestitala na istrajnostii, odlučnosti, borbenosti i hrabrosti koji su izvor inspiracije i primer za mnoge.

PNG

U dokumentarcu će biti reči i o njenom angažovanju da se podigne spomenik Anriju Helu, nekadašnjem francuskom košarkašu koji je bio prvi trener jugoslovenske košarkaške reprezentacije (1948-1950) i koji je mnogo doprineo razvoju košarke na ovim prostorima.

Dokumentarni film « Skok » će se naći pred gledaocima na leto 2017.

PNG

publie le 09/03/2023

hautdepage