Srpski SAJ i francuski RAID se obučavaju protiv terorizma. [fr]

Ataše za unutrašnju bezbednost, policijski komesar, Filip Feliks-Unčanin, dana 29.03.2018.godine uputio se u Zemun u bazu SAJ (Specijalna Anti-teroristička jedinica), koji je srpska anti-teroristička jedinica, kako bi prisustvovao na završnoj vežbi obuke u borbi protiv terorizma koja je organizovana u okviru bilateralne saranje unutrašnje bezbednosti.

JPEG

Ova obuka organizovana je na temu upravljanja zajedničkim sredstvima transporta (metro, avion, autobus, voz) i artikulacija hitnih službi i interventnih jedinica u okviru terorističkog napada, u periodu od 26. do 29.marta od strane dva francuska eksperta iz jedinice RAID. Ona se upisuje kao nastavak obuke koja je organizovana u martu 2017.godine na temu masovnih ubistava.

JPEG

Na kraju pokazne vežbe, Ataše za unutrašnju bezbednost pozdravio je komandanta SAJa, francuske eksperte iz jedinice RAID – odeljenje u Monpeljeu i sve učesnike. Podsetio je da je Srbija važan partner Francuske u okviru borbe protiv terorizma. Takodje je podvukao i kvalitet i gustinu saradnje u oblasti unutrašnje bezbednosti izmedju dve države, koje su ilustrovane redovnom razmenom stručnosti izmedju dve anti-terorističke jedinice.

Objavljeno 30/03/2018

gore