Svečano otvaranje Francusko-srpske privredne komore

Povodom svečanog otvaranja Francusko-srpske privredne komore, u četvrtak 8. oktobra, ambasador Francuske u Srbiji je organizovao zajedničku konferenciju za štampu sa predsednikom ove nove organizacije i priredio prijem u francuskoj rezidenciji kome je prisustvovao potpredsednik Vlade, g. Božidar Đelić.

JPEG

Otvaranje Francusko-srpske privredne komore je u kontekstu obnavljanja francusko-srpskih odnosa čija je polazna tačka susret predsednika Borisa Tadića i Nikole Sarkozija iz maja meseca. Sporazum o strateškoj saradnji će uskoro biti potpisan između dve zemlje. Na ekonomskom planu, delegacija MEDEF-a je bila prošlog jula u Beogradu.

Francusko-srpska privredna komora je jedan od instrumenata obnavljanja tih odnosa. Komora broji više od šezdeset francuskih firmi među kojima su i svetski lideri kao Danon, Lafarž, Sen Goben, ili Veolia. Njena osnovna misija je da promoviše ekonomske odnose i da pomaže razvoj francuskih ulaganja u Srbiju, preko preduzeća koja su već prisutna i koja bi predstavila svoja iskustva preduzećima koja žele da rade u Srbiji.

Objavljeno 26/10/2009

gore