Svečano uručenje ordena Akademske palme gđi Ivanki Popović i gđi Tatjani Jovanović [fr]

Ambasador Francuske, g. Frederic Mondoloni, odlikovao je 27. maja 2019. godine gđu Ivanku Popović ordenom Akademske palme u rangu oficira i gđu Tatjanu Jovanović ordenom Akademske palme u rangu viteza. Ova svečanost potvrđuje u kojoj meri Francuska uvažava njihovo angažovanje u francusko-srpskoj saradnji u oblasti nauke, visokog školstva i osnovnog i srednjeg obrazovanja.

U svom govoru, ambasador se obratio gđi Ivanki Popović i posebno naglasio njenu privrženost bilateralnim francusko-srpskim odnosima, podvukao njena brojna zaduženja i njen doprinos međunarodnom ugledu Univerziteta u Beogradu i naveo da je gđa Popović takođe i predsednica Dunavske rektorske konferencije i Univerzitetske mreže UNADRION.

Obraćajući se gđi Tatjani Jovanović, ambasador je naglasio njenu ključnu ulogu u konsolidaciji francusko-srpskog obrazovnog partnerstva i u promovisanju frankofonije u Srbiji.

Uz dobitnice odlikovanja, svečanosti su prisustvovali i članovi njihovih porodica, prijatelji i kolege, kao i državni sekretari u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, g. Viktor Nedović i g. Vladimir Popović i pomoćnik ministra za visoko obrazovanje g. Bojan Tubić.

Orden Akademske palme je francusko odlikovanje koje se dodeljuje francuskim i stranim državljanima za njihovo profesionalno i akademsko zalaganje i doprinos ugledu Francuske u svetu.

publie le 29/05/2019

hautdepage