Turizam u Francuskoj: novine u 2016. [fr]

Predstavnica Atu Fransa za centralnu Evropu, gospođa Korin Fukije, predstavila je 23. marta u ambasadi Francuske neke novine koja Francuska nudi na polju turističkih sadržaja. Nekoliko izuzetnih lokaliteta promovisano je ove godine, među njima i vinska regija Bordo, adaptirani lokalitet pećine Lasko poznate po preistorijskom slikarstvu ili istorijski lokalitet Jovanke Orleanke u Ruanu. Poseban naglasak je stavljen na festival « Normandije impresionista », svetlosni spektakl u Šartru, 350 godina kanala Di Midi ili obeležavanje Prvog svetskog rata. Što se sporta tiče, 2016. će biti obeležena Evrofudbalom koji će se odigrati u deset gradova u francuskoj između 10.juna i 10. jula.

JPEG
JPEG

Ambasadorka Francuske podsetila je da je Francuska sa 84 miliona posetilaca godišnje, jedna od najatraktivnijih turističkih destinacija u svetu, što svakako duguje i velikoj raznovrsnosti turističke ponude. Osim najpoznatijih destinacija, kao što su Pariz, Versaj, dvorci Loare ili Azurna obala, atraktivnih turističkih destinacija ima u svakom regionu Francuske, kako na kulturnom planu, tako i na planu sportskih aktivnosti, naročito zimskih sportova.

Broj turista u Francuskoj je u stalnom porastu, uprkos nemilim događajima iz novembra 2015. zahvaljujući između ostalog i ulaganjima u kvalitet usluga, koja su dostigla 13 milijardi € u 2014.

https://youtu.be/Fa-tTCLuMUo

Objavljeno 10/07/2018

gore