Zvanična poseta Beogradu državnog sekretara pri ministru za delovanje Vlade i javne račune, g. Olivije Disopta [fr]

Državni sekretar pri ministru za delovanje Vlade i javne račune, g. Olivije Disopt, je posetio Beograd 10. septembra 2019, u pratnji nekoliko članova svoje administracije među kojima je bio generalni direktor za administraciju i javnu upravu, g. Tjeri Le Gof.

na sajtu predsednika Republike Srbije objavljeno je saopštenje:
https://www.predsednik.rs/pres-centar/saopstenja/predsednik-vucic-sastao-se-sa-sa-drzavnim-sekretarom-za-javnu-administraciju-francuske

Državni sekretar je kopredsedavao sa svojim kolegom, g. Branko Ružićem, ministrom uprave i lokalne samouprave, radnom sastanku o izazovima u oblasti zapošljavanja i obuke visokih funkcionera u administraciji. U pratnji g. Branka Ružića su bili g. Danilo Rončević, direktor Službe za upravljanje kadrovima Vlade Republike Srbije, i g. Dražen Maravić, direktor Nacionalne akademije za javnu upravu. Zajedno su razmatrali uslove za primenu sporazuma o bilateralnoj saradnji u reformama javne administracije koji je potpisan prilikom posete Srbiji predsednika Republike.

JPEG
JPEG
JPEG

G. Disopta je takođe primio predsednik Republike Srbije, g. Aleksandar Vučić. Tokom susreta, istakao je dinamičnost bilateralnih odnosa i našu podršku procesu evropskih integracija Srbije. Interesovao se za stanje regionalne saradnje i podsetio na volju Francuske da pomogne Beogradu i Prištini u ponovnom uspostavljanju dijaloga i u iznalaženju kompromisa.

JPEG

Državni sekretar je pozvao na jačanje razmene mišljenja između francuske i srpske administracije podvlačeći značaj reformi u javnoj upravi za građane i korisnike, kako u Srbiji tako i u Francuskoj. Ponovio je da Francuska u potpunosti stoji na raspolaganju kako bi dala svoju podršku Srbiji u ovoj oblasti radeći na prilagođenim programima čiji je cilj da istaknu savremene izazove u administraciji i na razmenama o izazovima koji se javljaju u obe zemlje.

G. Disopt je takođe podsetio da je reforma administracije jedan od stubova procesa evrointegracija Srbije.

Objavljeno 10/09/2019

gore