Zvanična poseta predsednika Vlade Srbije Parizu - potpisivanje novih sporazuma [fr]

U sklopu posete srpskog premijera u Parizu, ministar za evropske integracije, g-đa Jadranka Joksimović susrela se 15. septembra 2016 sa francuskim državnim sekretarom za evropske poslove, g Arlemom Dezirom. Tom prilikom potpisan je sporazum o francusko-srpskoj saradnji vezanoj za zapošljavanje članova porodice zvaničnih državnih predstavnika na teritoriji zemlje domaćina. Prisustvovali su potpisivanju drugog sporazuma o saradnji u oblasti onkologije, koji ima za cilj da promoviše mobilnost onkologa i medicinskog osoblja i da se pojednostave procedure vezane za prevenciju i brigu o pacijentima.

Izjava portparola

Srbija – Susreti zvaničnika Arlema Dezira i Matijasa Fekla (Pariz, 15. septembar 2016)

U okviru posete srpskog premijera Francuskoj, g Arlem Dezir, državni sekretar za evropske poslove, i g-din Matijas Fekl, državni sekretar za spoljnu trgovinu, promovisanje turizma i francuski jezik u inostranstvu, razgovarali su danas sa članovima vlade Srbije.

G-đa Jadranka Joksimović, ministar zadužena za evropske integracije, i Arlem Dezir jutros zajedno razgovarali o procesu evropskih integracija Srbije nakon što su dva nova pregovaračka poglavlja otvorena 18. jula , i o podršci koju Francuska pruža Srbiji u usvajanju evropskog akija, pravnih tekovina EU. Oni su razgovarali o saradnji između zemalja Zapadnog Balkana i realizaciji zaključaka sa samita o Balkanu koji je održan u Parizu u julu mesecu. Oni su takođe potpisali jedan međuvladin sporazum o zapošljavanju supružnika javnih funkcionera. Tom prilikom, potpisan je i jedan sporazum o saradnji u oblasti onkologije između francuskih i srpskih univerziteta.

JPEG
JPEG
JPEG

Goran Knežević, ministar ekonomije, i gospodin Matijas Fekl su razgovarali popodne o najvažnijim bilateralnim ekonomskim projektima, posebno u oblasti gradskog prevoza i infrastrukture i usluga. Goran Knežević je sa generalnim direktorom za ekspertizu potpisao sporazum o produzenju saradnje u obalsti javno-privatnog partnerstva.

JPEG
JPEG

publie le 03/07/2018

hautdepage