Međunarodni dan borbe protiv homofobije i transfobije, 17. maj [fr]

Ambasadorka Francuske, Kristin Moro, prisustvovala je danas u Skupštini grada dodeli nagrada "Duga" osobama koje su najviše doprinele borbi protiv homofobije i transfobije.

Među dobitnicima nagrade koja je ove godine dodeljena i predstavnicima medija koji su doprineli afirmaciji i zaštiti osnovnih ljudskih prava LGBT osoba u Srbijim bila je i Ana Brnabic, ministarka državne uprave i lokalne samouprave .

JPEG
Foto Tanjug/Rade Prelić

Homoseksualnost se u 70 zemalja sveta još uvek smatra prekršajem ili krivičnim delom koje se kažnjava zatvorskim kaznama ili smrtnom kaznom. Svuda u svetu su LGBTI osobe izložene nasilju, diskriminaciji i kršenju osnovnih ljudskih prava. Francuska podržava, i bilateralno i u okviru međunarodnih institucija, univerzalnu dekriminalizaciju homoseksualnosti i borbu protiv svakog vida diskriminacije i nasilja LGBTI osoba.

Od 4. do 12.avgusta 2018, Pariz će biti domaćin desetom izdanju Gay Games, velikom sportskom, kulturnom i zabavnom događaju koji je otvoren za sve, i koji obuhvata učešće 15.000 učesnika iz 70 zemalja. Igre Pariz 2018 slave različitost, poštovanje, jednakost i solidarnost.

https://www.paris2018.com/
Twitter : https://twitter.com/parisgames2018.
Facebook : https://www.facebook.com/Pa...

Objavljeno 04/07/2018

gore